vrijdag 1 juni 2012

Opnieuw controle

Vandaag had Jort weer een afspraak staan voor een periodieke controle. De frequentie is ongeveer een keer per 3 maanden, maar tussendoor hebben we ook geregeld (meestal telefonisch) contact met het ziekenhuis. Het gaat de laatste tijd eigenlijk hartstikke goed met Jort. De ICD heeft geen ritmestoornissen gesignaleerd dus dat is een goed teken. Wel zijn er nog steeds zo nu en dan die epileptische aanvallen als bijwerking van de medicatie. Soms 2 weken niet, soms wel 3 per dag; het blijft onvoorspelbaar en je kunt in zijn geval eigenlijk niets doen om het te voorkomen. We weten hoe we moeten handelen en waar Jort op dat moment behoefte aan heeft, meer kunnen we niet doen. Na zo'n aanval is hij enorm moe en kan hij direct naar bed. Als hij weer wakker wordt is hij weer helemaal de oude. Het lijkt erop dat hij er verder niet zoveel last van heeft, gelukkig maar!

In het ziekenhuis was het weer een ware 'reünie' van dokters, ze kwamen allemaal even kijken hoe groot Jort al is geworden en hoe ondeugend hij telkens probeert weg te lopen! Wat een lief boefje en wat een energie in dat mannetje! Het is zo'n blije vogel en hij vindt het allemaal wel gezellig! Gooit de dokter hem door de lucht, dan giert Jort het uit van de pret! Hoe gekker hoe beter! En mama staat er trots bij de kijken (en rent non stop achter hem aan...)!

En zo gaat het thuis ook. Je komt handen tekort met Jort in de buurt! Hij klimt steeds op de tafel en in de vensterbank en zodra de deur open gaat is meneer weg! Hij loopt altijd in één streep naar de koeien, dus gelukkig hoef ik meestal niet zo lang te zoeken! ;-) Meerdere keren per dag wordt al het speelgoed door het hele huis geslingerd en gaan alle keukenkastjes die nog wel open kunnen op z'n kop! Stan was eerder ook altijd zo, dus ik heb goeie hoop dat er ooit weer een rustigere fase aan zal breken! Ach.. 'er moet ook wat in zitten' wordt er dan gezegd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten