maandag 14 april 2014

Het gaat goed!

Elke maandag lezen we de ICD uit zodat Jort's arts kan zien hoe het ervoor staat. Vandaag kregen we voor de tweede week op rij een heel goede uitslag: weer NUL ritmestoornissen gehad, ook geen hele korte, gewoon echt niks! Enorm bijzonder allemaal, zeker als je bedenkt hoe we er zo'n zes weken geleden voor stonden. 

Jort doet het ondertussen ook gewoon hartstikke goed. Hij is blij, actief en heerlijk knuffelig. 's Ochtends als hij wakker wordt komt hij altijd eerst even bij ons in bed liggen. Altijd aan mijn kant, strak tegen mama aan. Hij kan dan zo nog een kwartiertje heerlijk rustig blijven liggen! Maar zodra hij dan klaar is met luilakken is het ook echt tijd voor actie! Hij is de hele dag druk in de weer en het liefst lekker buiten, in de stal en op de trekker. Waar hij de eerste weken nog wel dagelijks even een middagdutje deed, krijgen we hem nu nog maar 2-3 keer per week even een uurtje plat. 

Qua ontwikkeling zien we toch wel wat kleine veranderingen. Hij kijkt tegenwoordig graag naar Bob de Bouwer en doet alles wat daarin gebeurt al aardig na. Zo loopt hij met zijn gele helm op door het huis met een hamer of schroevendraaier in zijn handen. Ook roept hij steeds 'Bòòòbb', 'Muck' en 'Titie' (Titus)! Tja, Brandweerman Sam heeft zware concurrentie! ;-) Maar ook in het algemeen merken we dat zijn taalgebruik en taalbegrip toeneemt. Hij begrijpt bijna alles wat je tegen hem zegt of aan hem vraagt. Ook zegt hij ineens heel duidelijk 'neeeee' als het hem niet aanstaat! Wat kun je blij zijn als je kind dan plotseling toch in de peuter-nee-fase komt! Vorige week ben ik ook even met Jort 'op visite' geweest bij de peuterspeelzaal. Kon Jort weer even zijn vrienden zien en lekker spelen tussen zijn leeftijdsgenootjes. Hij vond het allemaal wel gezellig en speelde vrolijk mee! 

Inmiddels zijn we alweer bijna een maand thuis en zijn we weer helemaal gewend. Jort doet het heel goed, dus dat geeft ons ook een gerust gevoel. Hij bepaalt het tempo en dat tempo ligt gewoon weer hoog als vanouds. Het maakt dat we ons ook al gauw weer erg vertrouwd met hem voelden. Alsof het heel normaal is dat hij weer thuis is. We realiseren ons regelmatig dat het absoluut niet normaal en vanzelfsprekend is, maar gelukkig geeft het ons op deze manier ook de rust en het vertrouwen om weer 'normale' dingen te doen. Zo hebben we de afgelopen weken weer een aantal 'projecten' afgerond, zoals een start met de aanleg van de tuin. Inmiddels staat de heg er en zijn er afgelopen weekend een heel aantal bomen geplant. Ook is het behang voor de babykamer uitgezocht (nu nog iemand die het op de muur kan plakken.. Vrijwilligers kunnen zich melden! ;-) ), de wieg is opnieuw gepimpt en zelfs het geboortekaartje is al ontworpen! 

Volgende week gaan we langzaam beginnen met het afbouwen van het andere 'afkickmedicijn' dat Jort nog krijgt. We zullen dan weer wat vaker bloed moeten prikken om in de gaten te houden of de bloedspiegels goed blijven. Zou mooi zijn als hij over een tijdje ook van dat medicijn af is, scheelt weer een pilletje. Hoewel hij over al die medicijnen echt totaal niet moeilijk doet; hij slikt alles braaf door. Alleen 's nachts om 02.00 uur gaat het soms wat stroef, omdat hij dan vaak zo diep slaapt dat hij soms vergeet om te slikken. Niet heel verwonderlijk natuurlijk. Het zou heel fijn zijn als we op een gegeven moment weer terug kunnen naar 3x per dag medicatie, maar dat is voorlopig nog niet aan de orde. Dat zou het voor onszelf een stuk prettiger maken, omdat je dan de nacht kunt overbruggen. Elke nacht je bed uit moeten om medicijnen te geven is niet echt tof. Aan de andere kant kunnen we nu alvast wennen aan de andere nachtelijke onderbrekingen die ons nog te wachten staan! Over een maandje of drie... ;-)


4 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om al deze positiviteit te mogen lezen. We zijn enorm blij voor jullie. Liefs Guus en Erna Schoonderbeek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat het allemaal lekker gaat, geniet er maar lekker van.. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super om te lezen dat het goed gaat!! fijn voor jullie. Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat het zo goed gaat , en dat Jort ook weer zo geniet van zijn leven thuis .lijkt me best wel bijzonder dat je nu weer in het gewone leven leeft en iedereen zijn eigen leven weer oppakt, we blijven wel aan jullie denken hoor!
  gr. Mieke.

  BeantwoordenVerwijderen