zaterdag 21 januari 2012

Het gaat weer de goede kant op!

De laatste update is alweer even geleden dus tijd voor een nieuw bericht over de huidige stand van zaken! Jort is inmiddels ruim 16 maanden en zit boordevol energie! Hij kan werkelijk geen seconde stilzitten, eet alles op wat hij tegenkomt en heeft een sterk eigen willetje! Temperament genoeg dus en een echt handenbindertje! En een grote mijlpaal: hij loopt!!

Ook de rest gaat eigenlijk best heel goed nu! Zolang de ICD geen alarmtonen afgeeft gaan we er maar vanuit dat zijn hartritme geen problemen geeft. Wel heeft hij de afgelopen maand nog wat korte epileptische aanvallen gehad, wederom meestal gepaard met wat griepverschijnselen of doorkomende kiezen. Hij blijkt (in combinatie met de medicatie) erg gevoelig te zijn voor alle kleine bijkomende probleempjes die alle kleine kinderen tijdens hun ontwikkeling doormaken. Als de omstandigheden niet 100% top zijn, uit zich dat bij hem meteen op die manier. Voorlopig moeten we dat maar even accepteren, kijken hoe het zich ontwikkelt de komende tijd.

Afgelopen week is hij voor het eerst weer naar de creche geweest! Het was nog even de vraag of hij daar (met convulsies en nog meer medicijnen) nog naartoe mocht en kon. Maar in goed overleg willen ze hem graag weer terug op de groep en daar zijn we heel blij mee! Je wilt de situatie graag zo gewoon mogelijk houden (als het niet per se hoeft liever geen medisch kinderdagverblijf oid). Daarbij heeft hij het er altijd erg naar zijn zin en is het voor ons ook een vertrouwd adres! Dat geeft mij ook weer ruimte om aan het werk te gaan, dus na volgende week ga ik weer aan de ba(n)k!


Aanstaande donderdag krijgt Jort nog vaccinaties (hij loopt inmiddels een beetje achter op het reguliere vaccinatieprogramma) en daarvoor wordt hij preventief opgenomen. Mama en Jort gaan dus weer een nachtje uit logeren, all inclusive UMCG! ;-) En nu maar hopen dat hij ook dit keer niet al te heftig reageert op de prikjes. Ben benieuwd!Geen opmerkingen:

Een reactie posten