donderdag 11 oktober 2012

Foutje... (niet bedankt)

Het gaat inmiddels weer goed maar we hebben 2 weken geleden plotseling een behoorlijke terugslag moeten incasseren...

Door een fout van de apotheek (zo bleek achteraf) heeft Jort een verkeerde dosering van zijn medicatie gehad. Om een lang verhaal kort te maken: de dosering bevatte slechts 20% van de hoeveelheid die hij normaal gesproken krijgt. Gevolg: flinke hartritmestoornissen en in 36 uur 3 keer een schok van de ICD... Hij werd meteen opgenomen op de High Care en in eerste instantie hadden we geen idee wat de oorzaak van deze plotselinge terugval kon zijn. Het ging juist allemaal zo goed de laatste tijd! Hij kwam aan de hartbewaking te liggen en er moest meteen bloed worden geprikt. Dat is met Jort altijd een groot drama, hij vindt dat echt ver-schrik-ke-lijk en het mislukte dan ook!  

Toen ik de verpleegkundige uitlegde wat hij allemaal krijgt aan medicatie en hoe en wanneer, kwamen we erachter dat de dosering die op de originele verpakking stond niet klopte, hoewel de sticker van de apotheek wel de juiste dosering vermeldde. En hij was die dag daarvoor net aan dit nieuwe flesje begonnen! Zou dat de oorzaak zijn?? Meteen de behandeld arts opgebeld en extra medicatie gegeven. Gelukkig ging het vanaf toen ook vrij snel weer beter en zijn hartritme liep weer in de pas. Na één nacht mocht Jort weer mee naar huis. Door dit gebeuren is in ieder geval wel heel pijnlijk (letterlijk) duidelijk geworden hoe belangrijk de medicijnen voor Jort zijn! Eén gift vergeten zou zonder ICD meteen dodelijk zijn! Godzijdank heeft hij die ICD en is het allemaal dus goed afgelopen, maar je moet er toch niet aan denken wat er anders was gebeurd...

Uiteraard is dit ook meteen door het UMCG aan de apotheek teruggekoppeld en we hebben inmiddels uitvoerige gesprekken gehad met de apotheker. Ze zijn zich heel bewust van de ernst van deze fout. Er is een melding gedaan bij de Inspectie van de Volksgezondheid en die zullen deze 'calamiteit' nader onderzoeken. Natuurlijk zijn wij boos en teleurgesteld over het feit dat dit heeft kunnen gebeuren, maar ook heel opgelucht en blij dat het inmiddels weer goed gaat met Jort. Ondertussen zijn we ook nog verhuisd naar ons nieuwe huis, dus het was weer een hectische tijd de afgelopen weken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten