donderdag 22 november 2012

Hoe het nu gaat

Alweer een aantal weken geleden dat ik de laatste update heb geschreven. Na het "medicijn incident" ging het gelukkig al snel weer goed met Jort. En dat is eigenlijk nog steeds zo! Geen rare dingen meer beleefd!

Jort is een ontzettend beweeglijk mannetje, altijd in actie en hij heeft een uitstekend ontwikkeld eigen willetje! Dat is op zich positief natuurlijk, maar voor ons soms echt enorm irritant! Zo loopt hij altijd weg en hij kan echt zo boos worden als het niet gaat zoals hij het wil, dan staat hij woest te slaan tegen de muur! Wat een kracht in zo'n mannetje! Peuterdriftbuien... schijnt vrij normaal te zijn! :)

Maar gelukkig kan hij zichzelf op rustigere momenten ook heel goed vermaken met de hele verzameling Bruder trekkers en attributen en puzzelen kan hij als de beste! Of voer scheppen in de stal, dichtbij de koeien, dat vindt hij nog steeds geweldig leuk!

Het praten (of eigenlijk het gebrek eraan) begint een aandachtspunt te worden. Nog steeds komt hij niet veel verder dan papa en mama en 'bah'. Hij doet wel zijn best en er komen wel wat nieuwe klanken bij, maar echte woorden kunnen we er nog niet van maken! Ach, het zal wel komen; na alles wat hij heeft meegemaakt is praten niet het belangrijkste!

Vorige week hebben we nog een ICD controle gehad. Twee keer per jaar controleren ze in het UMCG uitgebreid alle instellingen en de historie aan alarmen die de ICD geregistreerd heeft. Op een paar heel korte ongeregeldheden na zag het er allemaal gelukkig goed uit. Ik had ook niet anders verwacht, aangezien we bij langere ritmestoornissen meteen alarm krijgen. Dat is echt het grote voordeel van het kastje (CareLink) dat hij op zijn slaapkamer heeft staan. Die "leest" de gegevens van de ICD elke nacht automatisch uit en verzendt eventuele alarmen naar het ziekenhuis. Verder voor de zekerheid ook maar weer bloed laten prikken om te bepalen hoe de medicijnen zich nu verhouden in zijn bloedbeeld. In januari hebben we weer een afspraak staan met de kindercardioloog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten