donderdag 14 februari 2013

Griepje

Zoals half Nederland kampt ook Jort met een griepje. Eigenlijk valt het wel mee, hij heeft vooral een flinke snotneus. Toch resulteerde dit vorige week plotseling weer in 2 lange ritmestoornissen, die beide met een schok van de ICD werden gestopt en verholpen.  Je staat erbij en kijkt ernaar (letterlijk), hopende dat de ICD succesvol ingrijpt. Het blijft schrikken! Gelukkig herstelde hij wel vrij vlot, beetje hangerig en moe maar dat hoort erbij weten we inmiddels uit ervaring! Men weet het niet helemaal zeker, maar ziekteverschijnselen kunnen bij LQTS een aanleiding zijn tot ritmestoornissen en paracetamol blijkt in veel gevallen erger te voorkomen. Dit hebben we hem dan ook anderhalve dag gegeven en tot nog toe gaat het goed. 

Zo blijkt maar weer hoe smal het denkbeeldige paadje is wat Jort succesvol kan bewandelen. Eén stapje naar links of rechts en je stort in het ravijn... Het blijft een bizar idee dat onze kleine, lieve en actieve mannetje met zijn bolle, rode 'Hollandse welwaart' wangen en zijn guitige lach zo'n levensbedreigend probleem bij zich draagt...

De laatste tijd was Jort telkens vroeg wakker. Reden om zijn middagslaapje wat af te gaan bouwen. Maar nu meneertje 's middags de ene keer wel en de andere keer niet naar bed hoeft, heeft Jort zelf bepaald dat zijn middagslaapje vanaf nu helemaal passé is! Spelen is toch veel leuker?! Eigenlijk wel jammer, want die schaarse rustuurtjes in de middag waren nou net hét moment waarop je nog even wat kunt doen! 

Gelukkig kan hij zichzelf ook erg goed vermaken. Jort is dol op puzzelen en hij is er opmerkelijk goed in! Ook met de trein van Duplo vermaakt hij zich erg goed. Eindeloos laat hij alle wagonnetjes achter elkaar over het spoor rijden en met veel geduld zet hij de ontspoorde wagons weer op de rails! Als hij er flauw van is breekt hij de boel af en verplaatst de stukken rails met de shovel door het hele huis! En zo blijven we allemaal lekker bezig! ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten