dinsdag 6 mei 2014

Hart in Actie!

Wat een ontzettend bijzonder weekend hebben wij achter de rug!! Eentje die we niet snel zullen vergeten en die zeker in de top 5 van onze leukste belevenissen ooit staat genoteerd! 

Het begon vrijdagochtend al op tijd toen mijn zus met haar kinderen rond half negen al bij ons binnenvielen met een grote picknickmand en speelgoed. "Verrassing!!! Jullie gaan dit weekend naar Ameland!!" Alles was al geregeld en overal was aan gedacht. We mochten belangeloos verblijven in het vakantiehuisje van onze lieve dorpsgenoten Jan Gerben & Astrid, de boottickets lagen klaar en we kregen een grote mand mee die bomvol zat met lekkere dingen! Verder was er bedrijfshulp geregeld voor de boerderij en aangezien er zaterdag ook gras zou worden gehakseld, waren ook de nodige handjes geregeld om de kuilplaat gereed te maken. Het enige wat we nog moesten doen was alle kleren en andere benodigdheden inpakken en vertrekken! Wat een ontzettend leuke en lieve verrassing! Om half twee vertrokken we met z'n viertjes in een goed gevulde auto richting Holwerd, naar de boot richting Ameland. 

Een weekend is zo voorbij, dus hebben we geprobeerd alles eruit te halen. Zwemmen in het zwembad op het park, voetballen in de tuin, chillen in het huisje, fietsen door de duinen, naar het strand, schelpen zoeken, vliegeren, ijsjes eten en naar het pannenkoekenrestaurant. Helaas was het aan het strand nog behoorlijk koud en de harde wind maakte het niet erg aangenaam op ons picknickkleedje. We waren allebei al flink verhouden dus dan snijdt die wind door je hele lijf. Ook had Jort zaterdag niet echt zijn dag. Na een middagdutje werd hij niet blij wakker. Hij was het er allemaal niet zo mee eens en dat zorgde voor een aantal 'conflicten' (en dan zeg ik het netjes!). Wat er dan precies is wat hem niet aanstaat: geen idee. Eenmaal weg uit de situatie is de 'bui' soms ook zo weer overgewaaid. Uitgeput vielen we zaterdagavond alle vier in slaap! 

Zondag moesten we alweer vrij op tijd terug naar de boot, omdat die gereserveerd was. We reden naar huis en dachten een relaxte middag bankhangen op het programma te hebben staan. Niets was minder waar! Bij de rotonde in Eursinge werden we door Tijs aangehouden en naar de carpoolplek gedirigeerd. Daar stond brandweerman Jeroen met een grote brandweerauto! We mochten alle vier instappen en werden met sirenegeluid naar huis gebracht. En daar was het een drukte van jewelste. We zagen een groot springkussen in de tuin staan en vervolgens overal auto's en heeeeeeel veel mensen op het erf!! Bijna al onze familie, vrienden en buren stonden er, in totaal ruim 80 personen (inclusief kinderen)!! Wauw, wat was dat een ontzettend bijzonder, onwerkelijk, ontroerend en emotioneel moment! We stapten midden in een aflevering van Welcome Home of Hart in Actie! Maar dan zonder Natascha Froger of Wendy van Dijk, maar met mijn bloedeigen zus Yvonne als initiator en regisseuse! Al die vele lieve mensen hebben het afgelopen weekend met z'n allen zo'n beetje alle klussen van onze 'to do-lijst' uitgevoerd. Zo is er een prachtig plateau gemaakt voor de stal met een levensgrote kunstkoe erop, het speelhuisje voor de kids is geverfd en gepimpt en in een extra hoog afgerasterde zandbak geplaatst (zodat Jort ook een plek heeft waar hij niet kan weglopen), de pergola is geplaatst, een extra terrasje gelegd, de voortuin is aangelegd, de babykamer is behangen en ingericht, alle babykleertjes gewassen en gestreken, de box en de kinderstoel geverfd, een muurtje in de keuken opnieuw gestuct, geverfd en gekit, planken aan de muur gezet en leuk ingericht, de lamp hoog in de vide opgehangen, overal nieuwe plantjes, alle stalraampjes gewassen, kalverhokken uitgemest en het hele huis is van binnen en van buiten van onder tot boven gepoetst! Echt onvoorstelbaar!! We keken onze ogen uit wat er allemaal is gebeurd de afgelopen dagen! Zo onwerkelijk en zooo ontzettend lief!! Telkens sprongen de tranen me weer in de ogen; we waren totaal 'flabbergasted'! Met z'n allen hebben we gezellig gebarbecued, kids op het grote springkussen en toen kwamen de verhalen los en werd er ook nog een filmpje getoond als compilatie van het afgelopen weekend; erg leuk om te zien! Er hing een heel gezellige en ontspannen sfeer en we hoorden van iedereen dat het ook echt een topweekend was geweest met elkaar! Eigenlijk best jammer dat we daar zelf niet bij waren geweest! ;-) 

Gisteren hebben we alles een beetje laten bezinken en de bbq-spullen opgeruimd. Een heel onwerkelijk gevoel nog steeds. Het voelde een beetje als de dag na onze bruiloft; de euforie en het geluksgevoel om te ervaren dat we zoveel lieve mensen om ons heen hebben. Want naast dat het hartstikke fijn is dat al die klussen en projecten nu zijn geklaard, was het bovenal enorm leuk om al die lieve mensen zo samen te zien en dat allemaal speciaal voor ons! Hartverwarmend!! En naast onze familie, vrienden en buren willen we ook graag de lokale middenstand bedanken voor hun bijdrage of sponsoring in dit geheel. Heel veel bloemen en planten van BelleFleur, prachtige buitenpotten van Hilbrands Bloemsierkunst, de barbecue en materialen van Striethould Catering, speelgoed van Blokker, korting bij Welkoop, broodjes van Bakkerij Pepping en Bakkerij Berghuis, een zak patat van de snackbar, een groot springkussen van Rolf Dolfing, een volle vrachtwagen met speelzand van Beugel, diverse hulpmiddelen en materialen van Geert Groen, schoonmaakspullen en poetsdoekjes van Euroclean en een donatie door Wits Schilders... Super!! (Ik hoop dat ik daarmee niemand vergeten ben.) Maar het grootste woord van dank gaat toch naar mijn superlieve zus die dit allemaal in gang heeft gezet en gecoördineerd heeft. In één woord: TOP!!!! :-)


9 opmerkingen:

 1. wauw...nog mooier dan op tv. ! Zo echt, puur en vol liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw. Wat ontroerend!! Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn, zoveel lieve mensen om jullie heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woh. Je krijgt kippevel van het verhaal. Wat hebben jullie geweldige kenissen vrienden en vooral familid. Super. En fijn dat jullie ook genoten hebben en dat alles relatief goed gaat. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig mooi om te lezen... nu rust en genieten er hoeft immers niks meer te gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw heel mooi geschreven ! jullie hebben dit echt enorm verdiend!
  liefs de Belle Fleurtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig dit! Wat heerlijk dat het ook in het 'echt' gebeurt. Jullie verdienen het! Heel veel plezier, gezondheid en geluk samen! X Anneriek

  BeantwoordenVerwijderen