woensdag 9 juli 2014

Zusje Evie is geboren!

Vorige week woensdag 2 juli is onze dochter en zusje Evie Hanna geboren! Een prachtig, gezond en lief meisje van 3290 gram waar we ontzettend blij mee zijn! Wat speciaal om weer een kleine baby in je armen te houden! Het was voor ons alweer een aantal jaren geleden, dus wel weer even wennen. Aangezien onze beide jongens met behulp van een keizersnede zijn geboren, was er voor de geboorte van Evie ook een datum voor een keizersnede gepland. Na het afgelopen heftige weekend met Jort waarin hij veel shocks kreeg, het ambulanceritje naar het UMCG en de intensieve dag met allerlei onderzoeken, zaten wij natuurlijk aardig in de piepzak. Waar gaat dit allemaal weer naartoe en hoe moet het met de geplande keizersnede die twee dagen later stond gepland?? We hebben het er met de kindercardioloog nog over gehad of we de komst van de baby misschien toch beter een paar dagen konden uitstellen. Maar garanties dat het dan beter zou gaan met Jort kon hij natuurlijk niet geven en nog wekenlang uitstellen was ook geen optie. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen alles wel door te laten gaan en er het beste van te hopen; fingers crossed wederom.

De operatie verliep goed en Evie deed het vanaf het begin hartstikke goed. Ze mocht meteen na de geboorte bij mij liggen en is daar de eerste uren gebleven. Hoe compleet anders was dat toen Jort werd geboren.. Evie blijkt een voorbeeldig meisje. Ze slaapt goed en drinkt goed en ook het herstel van mezelf verloopt vlot. Na een rustig verblijf in het ziekenhuis waarbij ik het er maar even van heb genomen en volop heb genoten, mochten we zondag naar huis. De dagen dat ik in het ziekenhuis was, hebben mijn zus en zwager ervoor gezorgd dat ons huishouden en gezin gewoon kon doordraaien en hebben de opa's en oma's veel voor met name Jort maar ook Stan gezorgd. Gelukkig heeft hij de afgelopen week geen nieuwe shocks gehad en wordt het aantal ritmestoornissen wel minder, maar het is nog niet erg stabiel te noemen. Bijna iedere dag viel hij een of meerdere keren kort weg, de laatste dagen ging het gelukkig iets beter. Het zit ons uiteraard niet erg lekker, maar op dit moment moeten we het even accepteren zoals het is.

Op dit moment zijn we thuis en kunnen we genieten van en wennen aan onze nieuwe gezinssituatie met een klein meisje erbij. We krijgen nog deze hele week hulp van een hele leuke kraamverzorgster, want lichamelijk ben ik nog niet helemaal hersteld. Op basis van onze gezinssituatie hebben we extra uren geïndiceerd gekregen, dus dat is erg prettig. Stan en Jort zijn hartstikke blij en trots op hun zusje en er wordt wat afgeknuffeld! Stan begrijpt alles al heel goed en doet heel voorzichtig met Evie, geeft haar 100 kusjes en helpt met in bad doen, heel lief! Jort bedoelt het allemaal ook goed, maar hij is in al zijn enthousiasme en onberekenbaarheid nog wel een spannende factor voor haar! Constant opletten dus, maar het is tegelijkertijd natuurlijk zo fantastisch om onze drie schatjes zo samen te zien! ❤❤❤

4 opmerkingen:

  1. Heftig blijft het allemaal hè?! Ik ben blij voor jullie dat er nu zo'n mooi lichtpuntje bij is gekomen! En dat de grote broers, ieder op hun manier, ook zo van hun zusje genieten! Ik hoop met heel mijn hart dat jullie in zo veel mogelijk rust kunnen genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oke de zorgen blijven maar dt is toch wel even een hele mooie opsteker. Probeer lekker van haar te genieten! en sterkte met de rest.x

    BeantwoordenVerwijderen