donderdag 22 september 2016

Team Jort ❤️ Dam tot Dam

Ik had me dit voorjaar bij Hartekind aangemeld als vrijwilliger om de Dam tot Damloop 2016 mede te organiseren. Een mega hardloopevenement waarvoor Hartekind 100 startbewijzen had. Mijn taak was om deze 100 startbewijzen in te vullen en dus HARTlopers te werven en alle verdere contact en informatievoorziening te verzorgen. Een hele klus die me heel wat vrije uurtjes heeft gekost, maar het was het zeker waard!

Yvonne opperde een aantal maanden geleden om ook deel te nemen aan de DDL voor Hartekind. Hoe leuk zou het zijn om met een aantal mensen uit ons netwerk samen een Team Jort te kunnen vormen! Aanvankelijk leek dit plan niet echt van de grond te komen, maar langzaam maar zeker werden meer en meer mensen enthousiast voor dit idee! Uiteindelijk hadden we 10 lopers voor de 10 EM én 4 fietsers voor de Dam tot Dam fietsclassic van maar liefst 145 km.. TEAM JORT werd een feit!! 14 mensen die Hartekind en Jort in het bijzonder een warm hart toedragen en allemaal met een enorme sportieve uitdaging; hoe bijzonder is dat?! Om meer bekendheid te geven aan deze actie maakte ik een speciale Facebookpagina voor Team Jort, er werd door iedereen tot op de laatste dag volop gelobbyd voor sponsorgeld en regelmatig werd er een gezamenlijke training georganiseerd. Het werd steeds gezelliger en er ontstond ook echt een teamspirit, super leuk! Ook steeds meer supporters werden enthousiast, dus hebben we een bus gehuurd zodat we met z'n allen richting Amsterdam konden!

Afgelopen zondag was het dan zover! Een drukke dag waarbij ikzelf twee petten ophad. Naast hoofdsupporter van Team Jort was ik immers ook nog 'in functie' voor alle HARTlopers van Hartekind. 's Ochtends om 6.30 uur zaten we allemaal al in de bus: 14 sportievelingen van Team Jort plus nog 23 supporters! De sfeer zat er meteen al goed in! Nadat we de fietsers in Amsterdam hadden uitgelaten en aangemoedigd voor hun enorm lange fietstocht, was er voor de rest even tijd voor een kop koffie in het zonnetje op een terras. De lopers begonnen om 11.45 uur aan hun tocht naar Zaandam. Het was best warm en 16,1 km rennen is een hele opgave, maar iedereen is gelukkig heelhuids over de finish gekomen! Wat een ontzettend gaaf evenement; onderweg overal supporters, trommelaars en dj's voor de opzweep en ook drinken en kleine versnaperingen onderweg waren prima voor elkaar!

Na afloop heb ik alle lopers van Hartekind nog even in onze stand gesproken en bleef Team Jort met alle fans nog een tijdje hangen! We stonden immers vlakbij de tap! ;-) Daarna terug naar Amsterdam om de fietsers weer op te halen, aangezien zij op de Dam in Amsterdam finishten. Ruim 6 uur hadden ze gefietst, wat een prestatie!! Vervolgens de gezamenlijke afterparty tijdens de busreis terug naar huis, met veel verhalen, drank, droge worst en borrelnoten! ;-) Na nog een gezamenlijk diner ter afsluiting konden we allemaal zeer tevreden terugkijken op een heel bijzondere en zeer geslaagde dag! In totaal heeft Team Jort maar liefst €10.654,- opgehaald, maar die teller loopt nog steeds op! Fantastisch, wat een MEGA bedrag voor Stichting Hartekind!!!

Ook via deze weg wil ik alle mensen die Team Jort (en daarmee dus Hartekind) financieel of op welke andere manier dan ook hebben gesteund heel erg bedanken!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten