donderdag 10 november 2016

Dag van de Mantelzorg

Het is vandaag de Dag van de Mantelzorg! 

Als ouders van onze lieve, maar zorgintensieve Jort zijn wij natuurlijk zelf ook mantelzorgers. Zorgen voor een zorgintensief kind is - zoals de term al aangeeft - heel intensief. Het is je kind, dus het is volstrekt logisch en natuurlijk dat je deze zorg als ouders op je neemt. Maar het is wel pittig, heel pittig en iedere dag opnieuw. Zonder de hulp en toewijding van onze lieve en betrokken mede-mantelzorgers om ons heen is het echt niet te doen. 


Vandaag is het dus de Dag van de Mantelzorg. Een mooie dag om er even bij stil te staan en ze eens extra te laten weten hoe blij we met ze zijn en hoezeer we ze waarderen voor alle hulp! Dat realiseren we ons eigenlijk iedere dag wel, maar hoe vaak wordt het eigenlijk ook echt uitgesproken?

Opa en de beide oma's zijn belangrijke mantelzorgers voor ons. Zij passen regelmatig op Jort of op een van de andere kinderen, halen Jort vaak op van school, hij mag bij hen eten en spelen en ze bieden hem begeleiding in een voor hem zeer vertrouwde omgeving. Ook Tijs en Yvonne horen in dit rijtje. Zij zorgen met name in tijden van crisis altijd zo goed voor ons en regelmatig nemen ze Jort een middagje mee om ons even te ontlasten. Gerlina komt op professionele basis bijna dagelijks bij ons over de vloer. Zij brengt Jort elke ochtend naar school, maar daarnaast vindt ze het ook heerlijk om met Jort over de boerderij te struinen of ze neemt hem af en toe mee naar haar eigen huis. Samen hebben ze altijd de grootste lol! En tegenwoordig zijn ook onze buren Geert en Annie heel belangrijke mantelzorgers geworden! Vrijwel elke zaterdag is Jort bij hen te vinden. Hij loopt zelf door het land naar ze toe en vindt het werkelijk fan-tas-tisch om bij hen te zijn, te 'helpen' met klussen of graafwerkzaamheden. Hij lijkt wel verslaafd en kan er maar geen genoeg van krijgen! :-) Morgenavond gaat hij er ook een nachtje logeren en daar verheugt hij zich al dagen enorm op! 

Allemaal kunnen ze Jort zijn medicijnen toedienen en weten ze wat ze met hem moeten doen als hij in de problemen is. Deze en natuurlijk nog veel meer mensen om ons heen zijn zo ontzettend waardevol en belangrijk om de zorg vol te kunnen houden. Daarom ook via deze weg: heeeeeel erg bedankt!!! Hulde aan jullie op deze dag! :-)1 opmerking:

  1. Jullie bedankt dat ik zo vaak bij jullie mag komen en mag genieten van Jort, maar ook van de rest van het gezin!
    Ik voel me een bevoorrecht mens 😆

    BeantwoordenVerwijderen