donderdag 29 maart 2018

Make a Wish!

Jort werd gisteren verrast met een heuse Wensdag! Een paar maanden geleden was er al iemand van Make a Wish bij ons thuis geweest om zijn situatie en zijn liefste wensen te inventariseren. We kregen een wensbox waarin we spullen en plaatjes konden verzamelen van alles waar Jort ontzettend blij van wordt. In de box belandden voornamelijk plaatjes van grote trekkers, brandweerman Sam, pannenkoeken met stroop en heel plaatjes van grote kranen. Daar gingen ze mee aan de slag!

Gisterochtend werden we opgehaald door een mega limousine met JORT erop, hoe cool! We mochten allemaal mee in deze luxe auto! Super gaaf om eens in zo'n bijzondere auto te zitten! De minibar was gevuld met allerlei lekkers wat favoriet is bij onze kinderen: pakjes Taksi, Dragibus snoepjes, dikke roze koeken met smarties erop, zakjes chips en zelfs kinderchampagne, geheel in stijl! Bij de buren stopte de auto en stapten ook Geert en Annie in. Zij zijn immers Jort's grote vrienden (hij zou het liefst bij ze gaan wonen! 😊) dus geweldig dat zij ook mee mochten tijdens deze bijzondere dag!

Na een uurtje rijden kwamen we aan bij Baggerpark Emsland, net over de grens in Duitsland. Een speciaal park met een aantal echte graafmachines (van klein tot heel groot) waar je zelf op aan het werk mag! Stan, Jort en Evie kregen alle drie een prachtige nieuwe overall met achterop hun naam. Die kwam goed van pas! Jort wilde meteen al op een kraantje springen, maar de meneer van het park trachtte hem eerst nog van alles uit te leggen. Dat was niet echt aan Jort besteed en hij zat dus gelijk al aan de hendels en knoppen! Uiteindelijk ging hij samen met Geert op een kraan en konden ze samen gaten graven. Wat een feest! Stan is echt al een heel stuk verder. Hij kon na de uitleg al helemaal zelf aan de slag. Zeer geconcentreerd kon hij zelfs een volle bak zand in een kruiwagen leeggooien. Er kwam geen zandkorrel naast, echt superknap! [Jort probeerde het ook, slingerde de giek met een zwaai naar links en liet de bak met volle kracht zakken.. resultaat: kruiwagen met deuk.. 😬] Ook met andere behendigheidsoefeningen slaagde Stan met vlag en wimpel! 


In de grote zandbak stonden ook twee mini graafmachines waar je met een muntje een paar minuten kon graven. Jort vond dat eigenlijk nog het meest interessant, omdat hij dan wél helemaal zelf aan de slag kon. Hij was er niet weg te slaan! Na een paar uur spelen vertrok de limo weer verder. Dankzij een onduidelijke wegomleiding hebben we een extra lange route door Drenthe gemaakt (geen straf in zo'n auto!) en kwamen we uiteindelijk bij pannenkoekenrestaurant De Bospub in Dwingeloo terecht. Hier stonden de opa's en oma's ons buiten op te wachten. Verrassing! Jort mocht in de keuken zijn eigen pannenkoek bakken en dat deed hij eigenlijk verrassend goed! Daarna propte hij de pannenkoek in no time naar binnen en mocht hij er nog een maken! We hebben met z'n allen heerlijk gegeten en na afloop werden we weer keurig netjes thuis afgeleverd! De kinderen zijn de hele dag door verwend met allerlei kado's; een graafmachine, nieuwe klei, een mooie voetbal, een prinsessentasje met knutselspullen, stickers en voor allemaal een grote zachte knuffelbeer! Wat een verwennerij allemaal en heerlijk om zo een dagje in de watten te worden gelegd! Het was een topdag! Heel erg bedankt @Make a Wish en in het bijzonder Aaltje, Ria en chauffeur Arie voor het invullen van deze voor Jort onvergetelijke dag!!    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten