zondag 17 oktober 2010

Toch binnenkort operatie

Wederom een Jort-update:

De medicijntest waarover ik in de vorige mail schreef heeft bij Jort helaas niets opgeleverd. Dat betekent dat hij dus niet op dat type medicatie reageert en we nu over moeten op plan B: de operatie.

Volgende week woensdag (de 27e) wordt hij door 2 chirurgen van het AMC geopereerd. Waarschijnlijk gebeurt dat in Amsterdam of Leiden, al naar gelang er plek is op de Intensive Care (waar hij voor en na de operatie komt te liggen). De plaats staat dus nog niet helemaal vast; de datum wel. Waarschijnlijk wordt hij die maandag al overgebracht en kan hij aan het eind van de week weer terug naar Groningen.

Aankomende week worden er nog wat aanvullende tests gedaan en verder is het afwachten wat de operatie volgende week aan resultaten oplevert. Dat wordt weer een heel spannend en belangrijk moment... Ondertussen gaat het verder best heel goed met Jort. Hij groeit als kool en kijkt met zijn grote (blauwe!) ogen nieuwsgierig de wereld in! Hij lijkt wonderbaarlijk genoeg niet erg onder de situatie te lijden en is een heel tevreden mannetje. Alleen als hij honger of een poepluier heeft, schreeuwt hij de longen uit zijn lijf! En terecht!

Hopelijk hebben we over 2 weken beter nieuws te melden en kunnen we dan voorzichtig gaan uitkijken naar een thuiskomst. Als de operatie het gewenste effect oplevert (namelijk minder prikkels, zodat zijn sterk wisselende hartslag stabieler wordt) zijn we al een heel stuk verder... Het is zo'n heerlijk mannetje, dus we houden de moed erin en proberen zoveel mogelijk bij hem te zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten