woensdag 27 oktober 2010

Operatie geslaagd @ AMC

Hier een berichtje vanuit Amsterdam. Jort is gisterochtend met de ambulance vanuit Groningen naar het AMC overgebracht. Heel raar om ons kleine mannetje dan ineens in een heel ander ziekenhuis weer terug te zien! Maar ook hier is iedereen heel goed op de hoogte van de situatie en zorgen ze goed voor hem (en ons).

Gisteren hebben ze allemaal onderzoeken gedaan en hebben wij gesproken met de chirurg die hem ging opereren. Die operatie vond vanmiddag plaats; een erg spannende dag dus! Al met al zou het in totaal ongeveer 4 uur duren, maar na ruim 2,5 uur kregen we al bericht dat hij terug was op de afdeling. De operatie op zich is gelukkig goed verlopen. De artsen konden de zenuw heel duidelijk zien liggen, waardoor de ingreep vlot verliep. Ook heeft Jort tijdens de operatie geen ernstige hartritmestoornissen gehad. Momenteel ligt hij nog aan de beademing en wordt hij in slaap gehouden. Morgenochtend zullen ze bekijken of hij zelfstandig kan ademen en zal hij meer bijkomen.

De komende dagen zal moeten worden bekeken hoe hij zich verder ontwikkelt en ook dan kunnen ze pas beoordelen of de operatie het gewenste effect heeft. Het blijft dus nog steeds spannend en afwachten… We weten nog niet precies hoe lang we in Amsterdam moeten blijven. Pas zodra hij stabiel genoeg is voor vervoer, zal hij worden teruggebracht naar Groningen.

We verblijven zelf in het naastgelegen Ronald McDonaldhuis. Dat is echt een prima oplossing; van alle gemakken voorzien en zo dicht bij het ziekenhuis, dat we snel en veel bij Jort kunnen zijn. Nooit gedacht dat we ooit gebruik zouden maken van deze faciliteiten!

Het zijn spannende dagen en dat blijft voorlopig ook nog wel zo, maar deze ‘hobbel’ is nu weer genomen. Iets waar we toch behoorlijk tegenop zagen. Gelukkig leeft iedereen enorm met ons mee en dat steunt ons echt! Bedankt voor alle lieve berichtjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten