maandag 10 december 2012

Opnieuw opnameJort ligt plotseling weer in het ziekenhuis. Zondagmiddag waren we met z'n vieren onderweg naar een feestje toen Jort in de auto plotseling niet lekker werd. Verkrampt huilen en half buiten bewustzijn en ik zag dat hij een schok kreeg. Meteen gestopt natuurlijk en in mijn armen volgden er nog twee shocks. Omdat hij heel bleek en afwezig bleef vertrouwden we het niet (normaal herstelt hij vrij vlot). Ambulance gebeld en die bracht Jort en mij heel snel naar het Sophia in Zwolle, waar we vlakbij waren en Richard en Stan erachteraan met de auto. Op de SEH ging het inmiddels ietsje beter en zijn hartritme was redelijk normaal. Na overleg met het UMCG heeft de ambulance ons overgebracht naar Groningen. Een hele happening!

Jort ligt nu aan de hartbewaking, ter observatie. Hij ligt op M2, dus ik kan hier gewoon blijven slapen en doe dat ook. Het mannetje beseft steeds beter wat er allemaal gebeurt. Omdat er afgelopen week waterpokken heerste op de crèche, zitten we in een isolatiebox met eigen toilet en douche! Da's wel luxe, maar ik mag de kamer helemaal niet meer af ivm mogelijk besmettingsgevaar voor andere kindjes (er liggen hier veel kankerpatiëntjes met nul weerstand). Ben nu dus heel letterlijk 24/7 samen met Jort! En dat is behoorlijk intensief, maar hij is gelukkig heel goed te pas, vrolijk, lief en vermaakt zich prima met puzzels, zijn nieuwe shovel en de dvd van brandweerman Sam! ;-)

Afgelopen nacht en dag zijn vrij goed verlopen, maar het is zo raar dat die ritmestoornissen nu weer zo plotseling komen. Vorige week heeft hij ook een ritmestoornis gehad waarbij hij buiten bewustzijn raakte. Zijn hart herstelde toen zelf, zonder schok. Het leek een eenmalige actie, maar nu dus dit...

Vanochtend vroeg is er bloed geprikt waarvan we morgen de uitslag krijgen. Hopelijk biedt dat aanknopingspunten.. Morgen ook een gesprek met de arts over hoe nu verder.. Het zijn weer behoorlijk spannende tijden. Geen idee wat ons nu weer te wachten staat. Misschien valt het mee, misschien ook niet..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten