maandag 21 januari 2013

Go 2013!


Inmiddels zijn er alweer bijna 3 weken van 2013 verstreken dus ik zal weer eens een nieuwe blog maken. Ik ben altijd wel van het schrijven geweest, hield al van jongs af aan dagboeken bij. Deze blog is een heel handig middel om de situatie van Jort met vele belangstellende mensen te kunnen delen en daarnaast vind ik het ook fijn om mijn 'beslommeringen' op deze manier van me af te kunnen schrijven. 

Na de laatste ziekenhuisopname in december gaat het gelukkig nog steeds goed met Jort. De medicatie is toen wat verhoogd en misschien was dat inderdaad ook gewoon de oorzaak van de problemen. Helemaal zeker weet je het toch nooit, want zijn afwijkende hartritme kan van zoveel factoren afhangen. Medicijnen zijn echter natuurlijk wel heel belangrijk voor hem, dat staat als een paal boven water.

Inmiddels is Jort dus weer ruim een maand 'stabiel' en dat is natuurlijk heel fijn! Vorige week was hij geveld door waterpokken. Hij zat er helemaal onder en had een paar dagen enorme jeuk. Zo zielig want hij werd er helemaal gek van, boos en radeloos. En wij bleven maar smeren met speciale waterpokkenzalfjes, gel en schuim! Jeuk is zo akelig! Ik weet dat waterpokken erbij hoort maar in Jort's geval ligt het toch altijd wat anders, je weet niet wat er weer gaat gebeuren.. Gelukkig kreeg hij er verder geen koorts bij en inmiddels zijn bijna alle plekjes ingedroogd en is de jeuk grotendeels voorbij. Zo.. dat hebben we ook weer gehad! 

Het nieuwe jaar begin ik zelf met een lange vakantie, drie maanden om precies te zijn. En daarna.. ik weet het even niet.. Per 1 april stop ik met mijn werk bij de Rabobank. Ik kon het allemaal niet meer goed bolwerken; een functie die steeds meer van mij vroeg, met werkzaamheden waar ik steeds minder plezier aan beleefde, verplichte bijscholing, gepaard met onregelmatige periodes van afwezigheid als het slecht ging met Jort. En dat naast alle ontwikkelingen thuis, de constante zorgen om Jort, Stan die ook aandacht verdient, de bouw van een nieuw huis en een nieuwe stal! Het was (en is eigenlijk nog steeds!) een turbulente tijd! In goed overleg heb ik met de bank besloten dat mijn contract wordt beëindigd. Een hele stap, voor sommigen misschien moeilijk te begrijpen, maar ondanks alle onzekerheden en 'economische crisis' voelt het voor mezelf als bevrijdend. Even een pas op de plaats, 'bezinning' en meer tijd voor mezelf en ons gezin. Ondertussen volg ik een loopbaantraject bij een coach en ben ik op zoek naar wat ik in de toekomst wil gaan doen. Er zijn diverse ideeën die ik wil gaan onderzoeken! Ik ben heel benieuwd wat dit nieuwe jaar ons gaat brengen! Go 2013!!

1 opmerking:

  1. Altijd goed even een update. Fijn dat het nu weer 'stabiel' gaat met vriend Jort, heel lang houden zo. Geniet van je vrije tijd en bovenal van je gezin. Hopelijk zien we jullie op korte termijn en kunnen we jullie nieuwe woning eens bewonderen. Groetjes aan al je mannen.

    BeantwoordenVerwijderen