vrijdag 28 oktober 2011

Andere wending!

Wat gebeurt er weer veel. Een paar dagen geleden mailde ik nog dat Jort volgende week wordt geopereerd, maar op dit moment is alles alweer anders.
  
Jort is gisteren plotseling verhuisd van High Care naar de 'gewone' verpleegafdeling. Een hele omschakeling ten opzichte van het scenario van eerder deze week. Wat wordt er een beroep gedaan op onze flexibiliteit, niet normaal!! Het gaat voor nu eigenlijk weer heel goed met hem, geen noemenswaardige ritmestoornissen gehad gedurende 72 uur, vandaar dat hij van HC af mocht/moest. Voor hem een stuk prettiger omdat hij hier veel vrijer kan bewegen, kruipen over de gang, op het loopfietsje en toegang tot de speelkamer. Het is hier gewoon allemaal wat normaler (voor zover je van normaal kan spreken in het ziekenhuis...).

De operatie van volgende week is vooralsnog geannuleerd en als het zo goed blijft gaan mag hij morgen of maandag naar huis!! :shock:
Voor nu is dat natuurlijk goed nieuws, maar voor hoe lang zal het zijn?? Het is ons met deze opname wel heel duidelijk geworden dat de toekomst erg onzeker is en dat we regelmatig voor langere perioden in het ziekenhuis zullen zijn met Jort, alleen weet niemand wanneer en voor hoe lang...

Ik blijf nu 'lekker' op een stretcher bij Jort slapen zodat ik ook even kan wennen aan het toedienen van de nieuwe medicijnen en gewijzigde tijden (6x per dag...) en natuurlijk ook om gewoon lekker bij hem te zijn, want na al die intensieve aandacht op de HC is het nu op M2 wel even afkicken op een eigen kamertje waar de aandacht toch een stuk beperkter is! We moeten opnieuw vertrouwen kweken en hopen natuurlijk dat hij straks voorlopig weer een tijdje veilig thuis kan zijn, heerlijk met z'n viertjes. De tijd zal het leren...

Groetjes,
Ilona @ UMCG 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten