dinsdag 25 februari 2014

D-day

Of het nu het door Stan geknutselde doosje met gelukstenen is, de geluksengel uit Oostenrijk, het klavertje vier aan zijn bed, de brandende kaarsjes of het duimendraaien door velen, het lijkt erop dat het allemaal heeft gewerkt! Het kan natuurlijk ook het effect van de operatie en de medicatie zijn! ;-) Anyway... Het gaat momenteel wonderbaarlijk goed met Jort! Wakker, rustig en een hartstikke stabiel hartritme! 

Vanmorgen zijn we al op tijd naar het ziekenhuis gegaan. We troffen Jort stralend in bed en hij lag heel relaxed naar een filmpje op tv te kijken. Vandaag D-day en blijkbaar voelde hij dat zelf ook haarfijn aan. Hij was vanaf 2 uur vannacht al klaarwakker en dat na gisteren met ook al zo'n wakkere dag! Hij zal wel denken: ik heb nu wel lang genoeg geslapen de afgelopen weken! Ter voorbereiding op het verwijderen van het beademingsbuisje is een deel van de slaapmedicatie gisteren al iets verlaagd en werd ook de passieve beademing wat verminderd. Nu moest Jort zelf meer actief mee ademen met de machine en dat ging erg goed. Toen de tube er vanmiddag uit werd gehaald, ging dit erg soepel. Hij kuchte een keer zachtjes en dat was dat! Ze stonden in de aanslag met een zuurstofkapje en andere hulpmiddelen, maar niets van dit alles was gelukkig nodig! Hij ademde gewoon rustig zelf verder! TOPPER!!

De rest van de dag bleef Jort rustig in bed liggen, hebben we samen filmpjes gekeken en lekker geknuffeld! Dat gaat toch een stuk fijner zonder zo'n grote beademingsslang erbij! Wel heeft Jort erg last van zijn keel en moet hij daar af en toe een klein traantje om laten. Niet verwonderlijk na ruim 5 weken beademing. Hij lijkt bang te zijn om te slikken en draaide vanmiddag zelfs zijn hoofd weg voor een ijsje. Dat zegt heel wat. Hopelijk voor hem wordt dat snel beter. De slaapmiddelen worden de komende dagen rustig verder afgebouwd en we hopen dat Jort zolang wat te 'handhaven' is op de IC! 

De artsen zijn stuk voor stuk erg positief! Jort's hartritme houdt zich wonderbaarlijk goed. Het ziet er zo veel stabieler uit op de monitor! Wij zien natuurlijk ook dat het erg goed gaat, maar na alles wat we de afgelopen weken/maanden hebben meegemaakt is het vertrouwen nog wel erg broos. Je wilt niet te vroeg juichen, bang om weer teleurgesteld te worden. Twee weken geleden spraken we samen over hoe we Jort's begrafenis zouden gaan invullen, nu komt er weer goede hoop dat hij over een tijdje toch met ons mee gaat naar huis. Wat een rare, onwerkelijke wending.


6 opmerkingen:

 1. Oh, ik hoop toch zo dat het zo door mag blijven gaan! Zet 'm op Jort!
  Ik blijf duimen voor jullie! Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie berichten! :) gelukkig maar, wie weet wat dr allemaal nog mogelijk is! Lfs Baukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zooooo Mooi!!! Jort je bent een Kanjer!
  X diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We staan te juichen om deze mooie berichten! We hopen, duimen en denken hard door! Dikke X Linda en Co.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne bericht, Jort is echt een kanjer.
  Xx fam. Santing

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super blij worden we van deze berichten, hopen en duimen voor nog meer van deze berichten groetjes Jeannette en Dijo

  BeantwoordenVerwijderen