vrijdag 21 februari 2014

Goede berichten

We zijn inmiddels een dag na de operatie en tot nog toe gaat het allemaal boven verwachting goed met Jort. Hij heeft nog geen enkele ritmestoornis laten zien, terwijl de kans daarop toch best aanzienlijk was. Juist de eerste uren na de operatie. Hij wordt diep in slaap gehouden en kreeg gisteren ook spierverslappers om hem ook echt stil te laten liggen. Net als na de vorige operatie (vervanging van het ICD systeem) heeft hij ook nu namelijk sterk de drang om door alle slaapmedicatie heen te breken en toch af en toe zijn ogen open te doen of wat te bewegen met zijn handen. Inmiddels zijn de spierverslappers gestopt en keek hij ons vanmiddag wel wat wazig aan. Hij probeert alles wat er om hem heen gebeurt te volgen. Dit is gezien de enorme hoeveelheid 'stuf' die hij krijgt echt heel bijzonder.

Wel heeft hij sinds vandaag ineens overal rode vlekjes op zijn lijf en gezicht. De kinderarts weet niet goed wat het is. Het lijkt een soort virus te zijn, dus er is een kweek afgenomen om dat te kunnen bepalen. Jort lijkt er verder geen last van te hebben en het is dan ook niet het grootste punt van aandacht op dit moment.

So far, so good dus, maar we zijn nog wel enorm op onze hoede. Natuurlijk mogen we goede moed en hoop houden, maar daarop vertrouwen is een heel ander verhaal. De komende dagen zullen moeten uitwijzen hoe het verder gaat. We blijven dus voorlopig nog even in onze 'veilige' van dag-tot-dag-modus, maar plukken deze goede momenten wel degelijk.

Verder was er vandaag nog meer goed nieuws. Zoals velen inmiddels wel weten verwachten we namelijk in juli een derde kindje. Vanochtend hebben we een 20 weken echo gehad en alles ziet er gelukkig heel goed uit! Als geen ander realiseren we ons dat dit geen enkele garantie geeft op een gezond kind, maar een heleboel narigheid is in ieder geval wel uitgesloten. Een hele opluchting, deze baby heeft vooralsnog geen last van alle stress die we momenteel ervaren en groeit ondertussen lekker door! Nog meer slecht nieuws hadden we er ook echt niet meer bij kunnen hebben, maar goed, zo werkt dat natuurlijk niet. We hopen met heel ons hart dat Jort straks zelf ook kan ervaren dat hij een grote broer wordt! ❤️


6 opmerkingen:

 1. Wauw Ilona wat FIJN om zulk mooi nieuws te lezen!
  Dat het steeds beter met Jort mag gaan...dat jullie weer kunnen genieten.
  Geniet ook van de ukkepuk in je buik, 20weken alweer...super!
  Jullie zijn kabjers! X Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, wat een spanning en wat een opluchting dat jullie al weer zo ver zijn.
  Maar wat zullen de spanningen door jullie lijf gegierd hebben en nu maar hopen dat de ritmestoornissen de kop ingedrukt worden, weet dat we veel aan jullie denken.
  En ontzettend fijn dat het met jullie kleine wondertje in je buik zo goed gaat, lieve mensen Carpe Diem!
  X Jorita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn zulks goed nieuws! En dan ook nog n beepje in je buik, geweldig, gefeliciteerd! Ik hoop dat het tij nu begint te keren voor jullie! -X- Greta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om te lezen. En gefeliciteerd met jullie nieuwe kindje. Liefs Guus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou pfffieuw wat een opluchting om te lezen dat de operatie goed is gegaan en dat Jort het nu even goed lijkt te doen ik hoop dat hij deze lijn vast houd.

  En gefeliciteerd 20 weken al weer, fijn dat jullie nieuwe "krummel" het goed doet zelf nu jullie/jij zo onder grote stress staat.

  x romkje

  BeantwoordenVerwijderen