vrijdag 21 maart 2014

Genieten

Het is zo fijn om weer thuis te zijn!! Jort pakt meteen al zijn dingen weer op alsof hij nooit is weggeweest, onvoorstelbaar! De eerste nacht in zijn eigen bed heeft hij heerlijk geslapen, gezellig met Stan naast zich en zijn bed vol met knuffels! De hele ziekenhuisopname heeft hem wat dat betreft geen windeieren gelegd; een mega Brandweerman Sam, Buurman & Buurman en nog een paar nieuwe konijnen en beren vergezellen hem voortaan in bed! 

Ik had twee wekkers om 02.00 uur gezet voor de medicatie, veel te bang om er doorheen te slapen! Gelukkig gebeurde dat niet en Jort slikte het hele spulletje braaf door met een danoontje erachteraan, allemaal met z'n ogen dicht! Om 7.00 uur ging onze slaapkamerdeur zachtjes open en kwam Jort binnen gekropen. Hij klom in ons bed en plofte blij tussen ons in, net zoals hij "vroeger" ook altijd deed! Wat voel je dan van binnen een heerlijk geluksmomentje!! Dat we dit weer echt meemaakten!! Geweldig! Even later volgde Stan ook en hebben we even lekker met z'n vieren in bed gelegen. 

Ik heb Stan afgemeld op school want we hadden een persoonlijke feestdag en dat begreep zijn juf ook wel. Daarbij was het heerlijk weer, een uitgelezen dag om lekker buiten te genieten van de hereniging van ons gezin, maar voor Stan ook vooral weer eens een dag dat hij lekker thuis om en rond de boerderij kon fietsen en spelen. Hij heeft de laatste maanden zo vaak bij anderen gespeeld dat gewoon thuis zijn nu echt een feestje voor hem is! De mannen zaten om half 10 al samen in de zandbak in het zonnetje. Jort wilde per se z'n overall en laarzen weer aan, zijn favo outfit! Lekker spelen met zand en water in emmers en gieters alsof het hoogzomer was! Wat een feest! Jort schuifelde wat op handen en voeten door de zandbak met zijn graafmachine en shovel. Hij is gewoon weer verder gegaan waar hij begin januari is gestopt, alsof het geen dag anders is geweest! Uiteraard wilde hij ook weer de stal in. Wat een blije toet bij het zien van de koeien, de robots, de trekkers en de shovel! Samen met papa op de trekker de koeien voeren. Hij wilde ook alweer scheppen in de mais, maar hij vergat even dat hij nog niet zelf kan lopen! Aan de hand loopt hij inmiddels al een stuk beter en rechtop. Als hij even geen houvast heeft geeft hij de voorkeur aan kruipen, dat gaat een stuk makkelijker en sneller. Na al die lichamelijke activiteiten was hij tussen de middag wel even toe aan een middagdutje! Daarna moest de overall weer aan en klom hij al zelf in het tuinhekje. Hup mam, naar de stal! En daar gingen we weer verder met de wandeling. Hij probeert het steeds om los te lopen en dat gaat steeds beter en verder. Zo'n knapperd, wat een wilskracht en doorzettingsvermogen in zijn koppie en lijf! #trots! 

In de loop van de dag werden er bloemen bezorgd en een heerlijke slagroomtaart met Brandweerman Sam erop! Wat een feest, heerlijk zeg! Dit voelt nog veel beter dan een verjaardagsfeestje! Tegelijkertijd gaat alle bedrijvigheid ook gewoon door als je weer thuis bent. Er stond een grote onderhoudsbeurt voor de melkrobots gepland door een monteur en er kwamen ook nog twee vertegenwoordigers aanwaaien. Zo zit je dus meteen weer in je oude leventje en dat is ergens ook wel fijn. Je kunt ook moeilijk de hele dag op een stoel gaan zitten en dan maar Genieten. Genieten zit 'm in een heleboel (meestal kleine) dingen en momentjes. En genoten hebben we gisteren zeker! Van twee blije, frisse, vrolijke jongetjes in de zandbak, op de boerderij, heerlijke voorjaarszon, frisse was op het wasrekje, verse slagroomtaart, een versierd huis, blije kaartjes en nog heel veel meer! :-)

4 opmerkingen:

 1. Marjon speelman21 maart 2014 om 21:16

  We zijn héél blij voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super!!! Lekker genieten van elkaar.
  Groeten Arjan, Sacha, Youri, Jop en Gijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn voor jullie!!! Genieten nu met z'n viertjes. Fam. Eggens

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat geweldig dat jullie weer met z'n vieren thuis zijn!!
  en het "gewone"leven weer verder kan gaan, waar je nu extra van kunt genieten!
  Groet van Mathijs, Janneke, Dian en Frederiek

  BeantwoordenVerwijderen