woensdag 12 maart 2014

Steeds een beetje beter

De eerste twee nachten op M2 zitten erop. Gelukkig komt Jort in deze veel rustigere kamer ook beter aan slapen toe 's nachts. Dat maakt het voor ons in ieder geval ook wat beter vol te houden, hoewel er nog wel wat nachtelijke onderbrekingen zijn. Daarom is het fijn dat we het onderling afwisselen. Overdag begint het entertainment! Filmpjes kijken, boekjes lezen, wat visite en gisteren kwamen de CliniClowns weer even langs. Jort vindt hen erg interessant en grappig, vooral die rode neuzen zijn zo leuk om in te knijpen! ;-)

Jort gaat elke dag een stapje vooruit. Zondag stond hij voor het eerst heel kort even wiebelig en hangerig aan zijn bed, volledig ondersteund. Maar inmiddels speelt hij alweer in de vensterbank met zijn shovel en kraan, kruipt hij zelf in en uit zijn bed en schuifelt hij zelfstandig langs zijn bedrand of achter een grote doos voor wat houvast. Nog steeds is hij wel erg wankelig, maar wij zien iedere dag verbetering. Hij rent nog niet over de gang en een buitenstaander zal denken: is dit Jort??! Maar gezien de enorme weg die we hebben gehad gaat het naar omstandigheden heel goed, maar hij is inderdaad zeker nog niet 'de oude'.

Hij ligt nu niet meer aan de hartbewakingsmonitor, dus wij zien niet meer wat zijn hartslag doet. Ter controle wordt de ICD nu 2x per week uitgelezen. Gistermiddag was de eerste check-up en de actuele stand sinds zondagmiddag: nul ritmestoornissen! Wonderbaarlijk en een kleine hoera-stemming konden we dan ook niet onderdrukken!

Ook slikt hij sinds gisteren zonder morren alle medicijnen zelf door. Zo ontzettend knap van hem, want het is echt enorm veel wat hij momenteel nog krijgt. In totaal 26 spuitjes en pillen per dag!! Niet normaal! De verpleegkundigen kijken hun ogen uit dat hij dit allemaal zo gemakkelijk naar binnen werkt. Daar kan menig patiƫnt een voorbeeld aan nemen! Enorm trots op ons mannetje!! De sonde wordt nu alleen nog in zijn slaap gebruikt, puur voor het gemak omdat die er nu toch nog in zit.

We zijn nu aan het afbouwen met de morfine via het infuus. Daar gaat naar verwachting nog wel een week overheen en dan kan de infuuslijn er ook uit. Als ook dat allemaal goed gaat qua hartritme, dan zouden we daarna thuis verder kunnen met revalideren, aansterken en langzaam afbouwen van de orale afkickmiddelen. 


6 opmerkingen:

 1. Wat een Gigantische Kanjer!!! Xx diana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend knap en fijn. Ga zo door, Jort! Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat super zit je verhaal gewoon met kippenvel te lezen wauw !!
  wat een kanjer is Jort.

  dikke knuffel voor Jullie allemaal!!
  Berthil Renate Milan en Jenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent een topper Jort! Ga zo door! Groetjes Greta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat heerlijk om Jort weer te zien staan aan de vensterbank!
  Het is zo'n binkie. Heel veel plezier samen, en toi toi toi !
  Mieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn om in je laatste blogs de vooruitgang te kunnen lezen! Wat een knap, stoer en beresterk ventje hebben jullie toch! Ik blijf duimen voor het voort duren van de relatieve rust en dat jullie snel thuis weer het gezinsleven mogen oppakken! liefs!

  BeantwoordenVerwijderen