donderdag 6 maart 2014

Trainen

We hebben gelukkig weer een aantal rustigere dagen achter de rug. De verstoorde medicijnopname lijkt de oorzaak van de vele ritmestoornissen vorige week. Inmiddels krijgt Jort een hogere dosering van dit medicijn en krijgt hij het nu bij wijze van test in plaats van 3x nu 4x per dag toegediend. Dit om hoge pieken en (te) diepe dalen te voorkomen. De laatste dagen heeft hij enkel nog af en toe een paar heel korte 'runnetjes' van 2-5 seconden. Daar merkt Jort meestal gelukkig weinig van.

Ondertussen werkt Jort hard aan zijn fysieke herstel. Elke dag gaat hij met sprongetjes vooruit. Waar hij vorige week nog hartstikke slap was, kan hij inmiddels zelfstandig rechtop zitten. Vandaag hebben we hem voor het eerst eventjes laten staan in bed, maar dan merk je wel dat hij nog erg veel spierkracht en evenwicht mist. Hij heeft natuurlijk zo lang gelegen, geslapen en zelfs spierverslappers gehad, dan ben je niet zomaar terug op het oude niveau. Gelukkig is hij nog steeds wel redelijk rustig en goed te pas in bed en over het algemeen blijft hij van alle infusen en andere draadjes af. Wel heeft hij al een aantal keer de sonde eruit getrokken.   

Omdat Jort nog moet afkicken van de vele slaapmedicatie krijgt hij nog steeds een klein beetje over het infuus. Hiervoor geldt een traag afbouwschema. Verder krijgt hij alle medicatie door de sonde. Zowel zijn 'reguliere' medicatie tegen de ritmestoornissen, maar ook orale afkickmiddelen, antibiotica en sondevoeding. Ten slotte heeft hij ook nog steeds een katheter in. Al met al dus nog heel wat slangetjes! 

Omdat het nu toch weer een stuk stabieler is op het gebied van zijn hartritme, krijgen we allemaal toch weer wat hoop op een mogelijke thuiskomst. Zijn aandoening blijft daarmee wel 'ongeneeslijk' en zeer zorgelijk, maar we hopen toch op nog een mooie tijd thuis. Maar zover is het allemaal nog niet. Om naar huis te kunnen moet Jort nog veel meer aansterken, moet hij afkicken van alle middelen, moeten alle infusen en lijnen eruit kunnen én moet hij zijn medicatie weer zelf gaan slikken. Een heleboel stappen (met bijbehorende obstakels) die allemaal tijd vergen. We proberen hem zo goed mogelijk voor te bereiden, te begeleiden en te trainen. Door hem elke dag lichamelijk iets meer uit te dagen en daarnaast ook door hem steeds meer zelf te laten eten. Drinken uit een pakje, een stukje taart eten, ijsjes, danoontjes, een zacht snoepje en vandaag zelfs een stroopwafel en wat chippies! Hmmm! Vanmiddag is ook de kapper geweest en ziet Jort er weer een stuk frisser uit met zijn korte koppie! 

 

3 opmerkingen:

  1. Toppper is het .... recept ook voor jullie x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat super fijn dat het weer een stukken beter gaat met Jort.
    liefs Berthil , Renate, Milan & jenthe

    BeantwoordenVerwijderen