dinsdag 28 januari 2014

Helaas geen goed nieuws

Inderdaad; helaas geen goed nieuws... 

Vanochtend is er geprobeerd om het beademingsbuisje bij Jort te verwijderen. Terwijl iedereen er vertrouwen in had dat hij dit goed op zou pakken en huiverig keek naar hoe zijn hart zou reageren, gebeurde het onverwachte. Zijn hartslag was prima, maar Jort werd ernstig benauwd. De slijmvliezen onder zijn stembanden bleken behoorlijk opgezet en geïrriteerd waardoor ademen erg moeilijk was. Té moeilijk, dus al gauw moest er een nieuwe tube worden ingebracht. Dit keer een smaller buisje omdat een normaal formaat er door de zwelling niet meer in paste.

En nu zijn we dus soort van 'terug bij af'... Fuckerdefuckerdefuck :-((( 
Een enorme domper!!

De zwelling moet eerst slinken met behulp van rust en medicatie. Jort wordt nu weer volledig in slaap gehouden en dit keer zelfs met spierverslappers erbij om hem ook echt stil te laten liggen. Al dat bewegen met zijn hoofd zorgt logischerwijs ook weer voor extra irritatie in zijn keelgebied. Op dit moment is hij dus weer heel ver weg. Afhankelijk van hoe een en ander zich verder ontwikkelt, hopen ze eind van deze week een nieuwe poging te kunnen doen. Bah.

PS: Mocht je willen reageren dan bij voorkeur via deze site (als het lukt, want het werkt niet altijd even soepel).

11 opmerkingen:

 1. Ah nee! Wat akelig!!! Ik kan me voorstellen dat woede en frustratie hierdoor de overhand krijgen! Heel veel sterkte de komende dagen en ik duim dat er achter in de week beter nieuws volgt! Jullie verdienen zo onderhand toch wel een beetje rust!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vloekerdevloek en dat mag en hoort niet maar jee wat een nare domper voor jullie, ik hoop dat jullie goed opgevangen worden in het ziekenhuis en jullie begeleid worden in dit alles, want o wat is dit moeilijk en zwaar voor jullie. Elke keer maar weer je hoop op een ander level plaatsen, maar ga daar vooral mee door, want dat geeft kracht. en enige houvast om de tijd door te komen. Wij hebben zo met jullie te doen en in deze situatie mag je spreken van medelijden want dat is het, heb er geen ander woord voor....Lieve Ilona en de rest, als wij of het dorp of...wie dan ook, iets voor jullie kunnen betekenen laat het weten. Al is het de straat bij je vegen, de stallen uitmesten, glazen wassen of ....Weet dat er veel mensen zijn die jullie maar al te graag willen helpen in wat voor vorm dan ook. Veel sterkte en we denken aan jullie. Liefs Mariëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjeeeee... lees met tranen in mijn ogen je verhaal. Wat krijgen jullie het voor je kiezen zeg! Waardeloos. Ik gun jullie zo een beetje voorspoed! Wat Marielle zegt is helemaal waar, we leven allemaal mee en als we iets kunnen doen... Sterkte met elkaar!! Wij gaan door met duimen voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pffff.....niet leuk!! Vreselijk wat jullie en jort moeten doormaken! Hou vertrouwen in jullie stoere vent, het komt goed....dat MOET gewoon!! Xxx aaltje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele dikke knuf... Liefs andere Marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Denk aan jullie, konden we toch maar iets doen. Wederom afwachten en hopen dat Jort snel hersteld en op naar een nieuwe poging detuberen. Blijf sterk lieverds. Liefs Peter, Francis & Thomas.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, wat een domper!! Houdt moed en hopen dat t over een paar dagen wel lukt!!!
  Dikke kussen uit GOES

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend naar voor jullie zeg. Ik zie je helemaal zitten in het UCG je uren te slijten en maar afwachten en nog weer wachten. Probeer de moed erin te houden. Volgens mij leeft iedereen erg met jullie mee. Sterkte liefs Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje, hier hadden we niet op gerekend. Maar blijf vertrouwen houden samen ook al moet je weer een paar stapjes achteruit doen, ga er vanuit dat Jort straks weer flinke stappen vooruit gaat.
  Leef ontzettend met jullie mee!! Liefs Jorita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een domper zeg! Wat krijgen jullie veel te verduren zeg! Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geen woorden voor, wat een gevecht, heel veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen