vrijdag 17 januari 2014

Operatie

10.30 uur
Jort gaat vandaag voor de operatie. Hij staat op de planning voor rond het middaguur. Omdat hij nuchter moet zijn, mocht hij na 6 uur niks meer eten en drinken. Een hele opgave voor een peuter! De ingreep duurt naar verwachting ongeveer 1 1/2 tot 2 uur en Jort komt daarna op de IC te liggen. Gisteravond hebben we alle details doorgesproken met de thoraxchirurg die de operatie gaat uitvoeren en ook met Jort's kindercardioloog, die zal assisteren en in geval van calamiteiten paraat staat. We hebben de röntgenfoto's gezien van zijn borstkas in 2010 en nu en de verschillen zijn bizar. Jort's lijf is natuurlijk zo'n beetje verdubbeld en de draden zijn uiteraard gelijk gebleven. Dat levert hele rare beelden op en het is goed dat er nu vervanging plaats gaat vinden. Hij is er duidelijk aan toe!

Het nieuwe medicijn is gisteren ook gearriveerd. Omdat het niet handig is om vlak voor OK te gaan experimenteren met medicijnen, wordt daarmee vanmiddag/vanavond gestart. Gek genoeg is het qua hartritme bij Jort sinds de afgelopen twee dagen een stuk rustiger. Hij heeft geen shocks meer gehad en ook aanzienlijk veel minder ritmestoornissen. Heel apart! Maar wel fijn natuurlijk! Hij blijft iedereen verbazen! 


Nu nog maar even een paar rondjes racen over de gangen met een blije Jort, want de komende dagen/weken zal het daar in ieder geval niet van komen... Een heel raar idee... :-(


15.35 uur


Het is uiteindelijk half 3 geworden dat Jort op de operatietafel lag. Ik mocht met hem mee tot hij een roesje kreeg. Hij verzette zich nog even hevig maar gaf zich uiteindelijk toch over. Een laatste dikke kus en dan laat je je kind achter.. Je weet dat het moet, dat het goed is, maar poehhh... Wat voelt dat vreselijk... 

Nu moeten we wachten. We hebben onze kamer op M2 ontruimd en zitten in het restaurant de tijd wat weg te kijken. We kregen zojuist een berichtje van Jort's arts dat de boezemdraad erop zit en dat het goed gaat! Heel fijn zo'n tussentijdse update met goed nieuws! 


16.45 uur

Zojuist bericht gekregen dat de operatie is geslaagd en zonder complicaties is verlopen. We mogen zo naar onze bink toe...

22.00 uur
En daar ligt je kleine held dan volledig aan alle slangen, infusen, plakkers etc. Dit beeld hebben we natuurlijk al vaker gezien (het is immers al Jort's 4e operatie inmiddels), dus we wisten min of meer wat we konden aantreffen. Ook de omgeving van de IC is voor ons redelijk bekend terrein. Jort lag er heel vredig hij en al met al viel het ons dus mee wat we aantroffen (wat een raar referentiekader hebben we toch gekregen in de loop van de afgelopen 3 jaar..).

Er werd ons door de verpleegkundige uitgelegd wat er allemaal was gebeurd, waar welk infuus voor was en de arts kwam langs om te vertellen hoe de operatie was verlopen. Het was allemaal hartstikke goed en voorspoedig gegaan, zonder enige complicatie of andere problemen. Tijdens de operatie smste hij ook steeds even de ontwikkelingen door, bijzonder fijn!! We kregen de oude ICD overhandigd in een potje. Bijzonder om dit apparaatje dat het leven van onze lieve dappere Jort zo vaak heeft gered nu in handen te hebben!

Jort's hartritme wordt vanaf nu in de boezem gepaced en dat zorgde op de monitor meteen al voor een heel ander, veel rustiger en stabieler beeld. Dat geeft moed. Uiteraard zegt dit nog lang niet alles. Jort wordt nu nog volledig in slaap gehouden. Dit is niet de normale werkelijkheid!

Om 19.30 zijn we naar huis gereden. Op de IC mag je niet slapen en Jort wordt voorlopig diep in slaap gehouden. Daarnaast wordt er hier heel goed voor hem gezorgd. We hebben hem met een gerust hart kunnen achterlaten. Het geeft mij de mogelijkheid om nu even een paar dagen thuis te slapen en meer aandacht aan Stan te kunnen geven. Na deze periode op de IC volgt er weer een intensieve tijd op M2 dus we moeten er nu maar even 'gebruik' van maken...


       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten