donderdag 9 januari 2014

Veel zorgen

Gezien de enorme hoeveelheid bezoekers op deze site de afgelopen 36 uur, zullen jullie ook wel benieuwd zijn hoe het Jort op dit moment vergaat.

Nog niet geweldig helaas. Vandaag was het ietsje beter, maar gisteren was een dag met wederom veel  ritmestoornissen, soms mét en soms zonder shock, maar hoe dan ook erg vervelend voor Jort. Tussen deze 'buien' door is hij echter hartstikke vrolijk en actief. Hij sjeest met een noodgang in een loopautootje over de gangen van M2 alsof er niks aan de hand is. Een paar keer per dag hebben we toestemming om hem ook beneden even te laten uitrazen (zonder hartbewaking), omdat hij anders echt zijn energie hier niet kwijt kan. Ondertussen wordt er door de artsen weer druk overlegd wat het te volgen plan is. Jort's bloedwaarden en de hoeveelheden medicijnen in zijn bloed zijn eigenlijk prima. Er is al een en ander opgehoogd, maar daarvan merken we geen effect. Het lijkt erop dat deze medicijncocktail die hij al twee jaar krijgt en best succesvol was, plotseling niet meer effectief voor hem is.

We moeten een nieuwe weg inslaan en dat pad is niet eenvoudig. Eigenlijk zijn er meerdere paden die succesvol zouden kunnen zijn, of misschien juist niet. Opereren, een andere manier van pacen door de ICD of wellicht andere medicatie. Dat laatste is van de drie opties waarschijnlijk het gemakkelijkst uit te voeren. Maar met medicatie 'rommelen' is ook best tricky, want A: Welk medicijn kan er nog bij? B: Hoe reageert Jort daar op en C: Hoe reageren de andere medicijnen daar onderling weer op? Je begrijpt het al... Het is niet eenvoudig en dus weer erg spannend. Het vertrouwen in Jort en de artsen is groot, maar het gevoel weer volledig overgeleverd te zijn aan deze onzekerheid is echt zooooo slopend en komt toch weer vrij onverwacht. Het ging best een tijd vrij goed en dan raakt de onzekerheid toch weer wat op de achtergrond. Zal ook een overlevingsmechanisme zijn. Gisteren was voor mijzelf echt een 'bad day', heb de halve dag zitten janken van ellende en alle beren op de weg.

Toch moet je jezelf weer herpakken. We kunnen nu weinig anders doen dan van dag tot dag te bekijken en zorgen dat we Jort en onszelf hier staande houden. Jort krijgt 's avonds een pilletje om iets rustiger te worden, maar of dat voldoende helpt? Waar mogelijk proberen Richard en ik elkaar af te lossen, omdat je hier anders knettergek wordt en ondertussen moet de boerderij ook blijven draaien en hebben we thuis nog een fantastisch kereltje zitten. Stan houdt zich gelukkig heel stoer, dapper en lief en met hulp van familie en vrienden lukt het toch dat hij elke avond gewoon lekker in zijn eigen bed kan slapen.

5 opmerkingen:

 1. Wat moeilijk allemaal!! Heel Veel sterkte!! Liefs uit denemarken!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel sterkte voor jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via Annemarie hoorde we van de week over de gezondheidstoestand van Jort.
  Wat een ontzettend zware tijd, die jullie wederom, moeten meemaken.
  We wensen jullie allemaal heel veel sterkte!!
  Arjan, Karin en Lianna (uit De Lier)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjonge, heftig! Heel veel sterkte. Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heftig hoor, wij wensen jullie heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen