donderdag 23 januari 2014

Rustigere dagen

Dit keer schrijf ik een blog aan de rand van Jort's bed op de IC. Hij ligt rustig te slapen met behulp van nog steeds forse slaapmedicatie. Na de onregelmatigheden van afgelopen dinsdag is zijn situatie de afgelopen 48 uur vrij stabiel. Er zijn gelukkig geen ritmestoornissen meer gesignaleerd en zijn hartritme ziet er op de monitor rustig uit. Constanter dan we in tijden van hem gezien hebben.
Nog steeds wordt er diverse keren per dag dik slijm en snot uit zijn keel en neus gezogen, wat erop duidt dat de longontsteking nog niet over is. Zijn temperatuur is met wat externe hulpmiddelen redelijk onder controle. Zolang hij longontsteking heeft kan Jort niet van de beademing af. Het plan is nu als volgt; longontsteking moet weg gaan, beademing langzaam wat afbouwen, dan meer wakker laten worden en dan de beademing eruit. Daarna volgt stap 2: in wakkere toestand een stabiel hartritme hebben en houden en dan hopelijk weer eens naar huis.... Geen idee hoe lang dat nog gaat duren en we leven nog steeds van dag(deel) naar dag(deel), maar we houden moed en blijven positief! 

Bedankt voor de vele lieve reacties, appjes, kaarten en zelfs pakketjes die worden bezorgd. Het steunt ons enorm in deze hectische tijd! X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten