maandag 20 januari 2014

Longontsteking

Jorts hartslag is na de operatie opmerkelijk stabiel. Nauwelijks ritmestoornissen, terwijl hij de week ervoor minstens 500 korte en langere ritmestoornissen had. De laatste twee dagen voor de operatie werd het al een stuk beter, ongeveer 60 kortere en geen shocks meer. De overgang naar bijna nul is dan wel opmerkelijk. Het is nog niet helemaal duidelijk waar dit aan te danken is. Grotendeels door de nieuwe manier van pacen door de nieuwe ICD, maar ook het feit dat hij helemaal slapend wordt gehouden kan een oorzaak zijn.

Het nieuwe medicijn is zaterdagmiddag gestart, maar al vrij snel begon het te rommelen in zijn hartslag, 3x ritmestoornissen waarbij hij één keer een shock kreeg. Dit zou een negatieve werking van het nieuwe medicijn kunnen zijn en er werd daarom besloten daar meteen weer mee te stoppen. Een flinke domper want we hadden hier natuurlijk veel hoop op gevestigd. De avond en nacht erna ging het qua ritmestoornissen heel goed. Gisteren (zondag) is besloten om het nieuwe medicijn toch nog een keer te proberen, om er zeker van te zijn dat dit de veroorzaker van de ritmestoornissen van zaterdag was. Het kon immers ook komen van de algehele verstoordheid van alles in zijn lijf na de operatie (sedatie, pijnbestrijding, niet eten en drinken etc). Het zou zonde zijn als we dit medicijn om de verkeerde interpretaties aan de kant zouden schuiven. Best spannend natuurlijk, maar tot nog toe gaat het wél goed en krijgt hij dit medicijn nu voorlopig 3x per dag. We moeten het weer even aanzien de komende dagen. 

Jort wordt nog steeds behoorlijk onder zeil gehouden en dat lukt nu iets beter. Hij ligt het grootste deel van de tijd heel rustig in zijn bed. Het plan was om hem vandaag meer 'bij' te laten komen en van de beademing af te halen, maar hij heeft er gisteravond een longontsteking bij gekregen. Hoge koorts en veel slijm in zijn longen. Dit is een complicatie van de beademing. Onder deze omstandigheden kan hij niet van de beademing af, hiervoor is hij nu te zwak. Gelukkig reageert hij wel goed op de koortsremmers en antibiotica, dus we hopen dat deze longontsteking gauw weer onder controle is. Daarna kunnen we hopelijk toe werken naar verder herstel! 

1 opmerking:

  1. jeetje Ilona, wat moeten jullie toch diep gaan samen met elkaar, Jort natuurlijk het ergst. Ik wens jullie alle goeds toe, maar woorden schieten eigenlijk bij iedere blog tekort...

    BeantwoordenVerwijderen